Tons of Rock, Nordens bästa hårdrocksfestival!?

image

Den 19:e till 21:a juni smäller det, en ny musikfestival med namnet Tons of Rock har sin premiär.
Det är i Halden det smäller, för oss svenskar mer känt som Fredrikshald, en av två städer som gjorts sig av med sina gamla danska förtryckares namn, huvudstaden Oslo är den andra.
I svenska ögon mer känt som Karl den 12:e’s sista dag och plats ståendes.
Med sina 28 000 invånare, kommer de nu få cirka 10 000 tillfälliga, om de är förberedda, självklart. Detta är en musikby långt över vad ni kan tänka er. Varje sommar sänds och arrangeras Allsång på Grensen på samma ställe, med ungefär samma antal i publiken, man kommer att använda samma scen. Halden sjuder av musik året om allt från okända lokala band, till storheter i sin kultursal och uppe på fästningen.
Man har haft många koncerter på samma scen och plats, med många storheter. Frågan är väl mest hur alla uteställen skall ställa om sin pop-disco till musik som passar de nya gästerna.
Så vilka band är det som kommer? Det är en gedigen line-up, Slayer, Volbeat, Antrax, Soilworks, WASP, Turbonegro, Sabaton, Sepultura, ghost samt många fler. Du som gillar det lite hårdare ska INTE missa det lokala bandet RunDown. Sedan Norway Rock gick i graven, är Tons of Rock det bästa som hänt både hårdrocksvärlden och musik-Norge.
Så vad ska man inte missa på fritid mellan koncerterna?
En öl på bryggan i hamnen, lika öde som hamnen är de nio månaderna det inte är sommar, lika livfullt är det på de tre andra.
Monumentet där Kalle dussin anses ha tagit sina sista andetag, kan vara kul att ha i bakgrunden på sin nya profilbild på facebook.
Museumet på fästningen där man kan gå igenom utställningen om alla krig mellan Sverige och Danmark, där man kan ha kul, när man läser att slagen som är vunna gjordes av norrmännen och när de förlorar, att det var danskarna.
Turbojugend Halden kommer att vara på plats, självklart blir det fler jugends from all over the world, här finner ni mer!
Siste Reis, ”sjappa med sjæl” får inte missas!
Mikrobryggeriet, Den gyldne høne, på torget bör besökas.
Var beredd att få majs i både hamburgaren, kebaben och allt annat man stoppar i munnen.
Fotbolls-VM visas enbart på puben Fredrikshald, om nu du inte fått med egen TV.
Øl-salget stänger 20.00 vardagar, lördagar 18.00. Det handlas öl/cider i vanliga matvarubutiker, upp till 4,5%. Vinmonopolet (norska systembolaget) stänger 18.00 vardagar och 15.00 lördagar.
Lokala nyheter finner du på HA no.
Inget är öppet på söndagen, förutom bensinstationer och en liten matvarubutik, Joker på torget. De flesta matställena, bakfyllemat alltså, öppnar 15.00.

Har du andra frågor, ställ dem i kommetarsfältet ska vi försöka svara… : )

Mer att läsa:
Tons Of Rock!
NRK
SA.no
F-B.no
Pop Music Magazine
Dagladet.no
HeavyMetal.no

Annonser

En reaktion på ”Tons of Rock, Nordens bästa hårdrocksfestival!?

  1. Ping: Tävling! Utlottning av Tons Of Rock-T-shirt!!! | helt seriost's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s