Svenskarnas Parti större än Piratpartiet, i media!

piratpartiet

Under våren har det skrivits mer om Svenskarnas Parti än om Piratpartiet, som sitter i EU-parlamentet och drev valkampanj. 2400 omnämnanden i svensk dagspress, mot 2200.

– Det är fullständigt orimligt att ett oseriöst extremistparti får så mycket medieutrymme, säger statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är knuten till tankesmedjan Timbro.

Han pekar på att det nazistiska partiet fick totalt 681 röster i förra valet och menar att tidningarna drar på för mycket när artiklarna målar upp rörelsen som ett hot.

– Hur kan tolv personer på ett möte utgöra ett hot mot demokratin? säger han och syftar på partiets möte vid stora Almedalsscenen förra lördagen, dagen innan politikerveckan drog igång.

– Jag tror tidningarna istället bidrar till att skapa det hot man vill varna för, genom att utan saklig grund framställa Svenskarnas parti som ett välmående och växande parti, säger Andreas Johansson Heinö.

Under Almedalsveckan har Svenskarnas parti omnämnts i  59 artiklar i storstadspressen. Det kan jämföras med Kristdemokraterna, ett riksdagsparti med en profilerade partiledare i spetsen som omnämnts 139 gånger.

(Källa: Mediearkivet, fredag)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s